Amerikansk fodbold vs. Rugby: Hvad er forskellene?
Indlæg på D825

Amerikansk fodbold vs. Rugby: Hvad er forskellene?

Amerikansk fodbold er et spil, der spilles med en oval bold og to hold på elleve spillere. Målet er at score point ved at føre bolden frem mod det andet holds målzone.

Rugby er på den anden side et spil, der spilles med en ægformet bold og to hold på femten spillere. Målet med rugby er at score point ved at bære eller sparke bolden over modstanderens mållinje.

Hvad er amerikansk fodbold og rugby?

Amerikansk fodbold er en sport, hvor to hold på elleve spillere forsøger at score point ved at løbe eller sende bolden ned ad banen og ind i modstanderens målzone. Holdet med flere point i slutningen af spillet vinder.

Rugby er en kontaktholdsport med ligheder med amerikansk fodbold, der primært spilles i Commonwealth-lande. I rugby konkurrerer to hold på femten spillere hver om besiddelse af en oval-formet bold ved at bære den over en mållinje og score i deres modstanders mål.

Regler og opsætning af amerikansk fodbold vs. Rugby

I amerikansk fodbold bliver boldholderen stoppet af en spiller på det andet hold. Denne spiller kaldes en tackler. Det modsatte hold kan derefter forsøge at fremme bolden enten ved at løbe med den eller sende den til en anden spiller.

I Rugby har spillere fra begge hold lov til at tackle medlemmer af det andet hold, der har bolden. Spillet fortsætter, indtil et hold scorer flere point end deres modstander.

Amerikansk fodbold og Rugby er to forskellige typer sportsgrene med forskellige regler og opsætninger, der gør dem unikke på hver deres måde.

Store forskelle mellem de to sportsgrene

De to sportsgrene er meget forskellige med hensyn til regler, feltstørrelse og antal spillere.

Få mere info om My Planet Sport her.

Amerikansk fodbold spilles på en rektangulær bane med målstænger i hver ende. Feltet er 100 yards langt og 53,3 yards bredt med en 10-yard endezone i hver ende. Der er 11 spillere på hvert hold, hvoraf en skal være quarterbacken, som også er leder af holdet.

Rugby spilles på en rektangulær bane med målstolper i hver ende. Feltet måler 100 meter gange 67 meter med en mållinje på 22 meter i hver ende og målområder på 20 meter dybe. Hold kan have alt fra 15 til 7 spillere på deres liste, men ikke mere end 7 spillere kan være på banen på et givet tidspunkt, når spillet starter.

Konklusion og takeaway: Hvilken sport ville du vælge?

I slutningen af denne artikel vil du være i stand til at træffe en kvalificeret beslutning om, hvilken sport der er din favorit.

Hvad synes du er den bedste sport? Hvorfor?